Groentepannenkoekjes



Het allereerste recept dat ooit op Smulpaapje verscheen! En nog steeds een recept waarmee kinderen ongemerkt een hele lading verse groente binnenkrijgen. Maar het is ook gewoon lekker, ook voor volwassenen. Dus niet alleen een lekker en gezond gerecht, maar ook handig om vooruit te bakken en in de vriezer te bewaren voor als je eens wat minder tijd hebt om (vers) te koken.

Ingrediënten voor 8 pannenkoeken

Groente naar keuze zoals wortel, courgette, pompoen etc
Voor het pannenkoekenbeslag:
450g bloem
2 eieren
400-500 ml melk
snuf zout

Zo maak je het

Rooster de groente op een bakplaat ongeveer 45 minuten in een op 200C voorverwarmde oven, tot ze lekker zacht zijn, maar niet te zompig (mooi woord, zompig!) Direct van af de bakplaat in de food processer ermee om ze iets fijner te malen (kan ook met staafmixer). Niet helemaal aan gort pureren, je wil een beetje ‘bite’ houden. Als je wil kun je er een drupje olijfolie aan toevoegen. De helft van het mengsel laat je afkoelen. Het andere gedeelte kun je invriezen en later serveren met bijvoorbeeld wat pasta of couscous.

Pannenkoeken lust iedereen

De afgekoelde helft mix je door wat pannenkoekbeslag dat je maakt terwijl de groente in de oven staat. Doe er de groentepuree door en als je wat extra smaak wilt nog wat verse basilicum en geraspte (Parmezaanse) kaas. Of varieer eens met wat fijn gesneden bieslook of peterselie en een pittigere kaas.

Het enige dat je nu hoeft te doen is de pannenkoekjes te bakken. Gewoon, zoals je dat met normale pannenkoeken ook doet. Drupje olie in een hete pan en een flinke schep van het beslag. Maak ze zo dun of zo dik als je zelf wilt. Draai ze om als de randjes er droog uit zien en bak ze lekker bruin. De pannenkoekjes die niet op gaan laat je afkoelen en vries je in voor later. Leg tussen ieder pannenkoekje een klein velletje bakpapier. Ook lekker voor in de lunchtrommel!

Vol met groente

Dit gerecht is de perfecte manier om je kinderen hun dagelijkse portie groente op een andere manier te laten eten, maar ook heerlijk voor een volwassen lunch. Afhankelijk van wat er nog in je koelkast ligt gebruik je die groente die je hebt of lekker vindt. Maar je kunt er ook prima (ontdooide en uitgelekte) diepvriesgroente voor gebruiken. Probeer het maar!

 

Gepubliceerd op 24 april 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!