Smulpaapje kookt! – Courgette polpetta
Vegetarische groenteballetjes die je met pasta kunt eten, of lekker tussen een broodje stopt. Het zorgt voor weer eens wat variatie op tafel.
Maar boven alles zijn ze gewoon heel erg lekker!
foto: Simone van den Berg
Voor ongeveer 12 stuks
2el olijfolie
500g courgette, in kleine blokjes
Rasp van een halve citroen
1 ei, losgeklopt
2 ruime eetlepels grof geraspte Parmezaan
halve bol (buffel)mozzarella, in blokjes
50g Panko
1 el bladpeterselie, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt of geraspt
Peper en zout
bakpapier
Verwarm de oven voor op 200C en bedek een bakplaat met bakpapier
Courgetteballetjes
Verwarm de olijfolie op een middelhoog vuur en bak de blokjes courgette ongeveer 10 minuten, tot ze zacht zijn en goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen. Mocht er veel vocht zijn vrij gekomen bij het bakken, laat ze dan in een vergiet goed uitlekken.
In een andere kom gaat de citroenrasp, eimengsel, parmezaan, blokje mozzarella, Panko, peterselie en knoflook. Kruid met alleen nog wat zwarte peper, aangezien de kaas al redelijk zout is. Meng de afgekoelde courgette er door tot je een dik mengsel hebt. Neem met een lepel kleine schepjes uit het mengsel (ter grootte van een walnoot) en rol er een balletje van. Het kan helpen om je handen iets vochtig te maken en tussendoor even af te spoelen. Leg deze op de bakplaat en bak de balletjes gedurende 15 minuten, tot ze goudbruin zijn.
No waste!
Restjes? Koud zijn ze erg lekker en een lekkere afwisseling in de lunchtrommel.
Gepubliceerd op 28 juni 2015