Review: Zoku Quick Pop Maker trio



Midden in het zomerseizoen gevraagd worden een ijslolly maker te testen. Daar hoef je dan geen drie keer over na te denken. Want als we thuis ergens dol op zijn, dan zijn het zelfgemaakte ijsjes. Vers fruit, beetje yoghurt. Bedenk het maar

Dus gaan we aan de slag met de Zoku Quick Pop Maker. De ijsmaker die belooft dat je binnen 10 minuten een verse, zelfgemaakte ijslolly hebt.

Zoku Quick Pop Maker

Een kleine compact ijsmaker, zo kun je hem het beste omschrijven. Met een compacte gebruiksaanwijzing (daar word ik dan altijd weer blij van). Maar wel een gebruiksaanwijzing die je ook echt moet opvolgen (daar ben ik dan weer minder goed in).

Snel zelfgemaakte ijsjes

Voordat je daadwerkelijk ijsjes kunt maken heb je 24 uur nodig. Want de ijsmaker gaat de vriezer in. En dat moet echt minimaal 24 uur, zodat alle elementen volledig kunnen bevriezen. Dan is het fijn dat ‘ie zo compact is, en niet al te gek veel ruimte in beslag neemt.

Je bepaalt zelf wat je er in stopt

Maak in die 24 uur alvast het sap dat je straks wilt gebruiken. Want ook daarvoor geldt, hoe kouder het is, des te beter het vriest. Logisch eigenlijk. Wij gebruikten de bramen die we de dag ervoor geplukt hadden. En uit het boekje 50 ijslolly recepten van Cesar en Nadia Roden maakten we er sap van. Het recept vind je hier. Maar gebruik ook bijvoorbeeld eens sap uit een slow juicer (als je die hebt natuurlijk) voor super gezonde ijsjes. Inspiratie daarvoor vind je hier

Super simpel

Dan is het een kwestie van de holtes van de ijsmaker vullen. Dat kan in zijn geheel, tot het aangegeven randje. Of maak streepjes, door steeds 5 minuten te wachten tot je de volgende lading (ander) sap erin doet. Met ijsjesvormen voor in de vriezer zou dit uren duren (geduld is niet mijn sterkte kant) met de Zoku ben je dus in een kwartier klaar en heb je een fantastisch ijsje.

Smulpaapje is fan

Je bepaalt zelf waar je je ijsje mee maakt. In een Zoku ijsmaker die amper ruimte in neemt. Die ook nog eens zó klaar is en waarmee je echt super lekker, gezonde!, ijsjes kunt maken. Hoe kun je daar geen fan van zijn. Maar nogmaals, volg wel de gebruiksaanwijzingen op. Ik was zo eigenwijs de ijsmaker, mét inhoud, terug in de vriezer te zetten (handig dacht ik, worden ze extra hard die ijsjes), dat heb ik geweten. Met geen mogelijkheid kreeg ik ze er weer uit. Kortom, niet eigenwijs zijn en dan heb je echt in minder dan 10 minuten je ijsje!

Verkoopinformatie

Met dank aan Kookpunt in Rotterdam mocht ik deze Zoku testen. Daar is ‘ie dan ook te koop, voor € 39,90. Kijk maar gauw hier

Gepubliceerd op 13 augustus 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
17 oktober 2024
Spaanse soep Smulpaapje
 
Spaanse soep met bonen, chorizo & cavolo nero

Makkelijke en goedgevulde Spaanse maaltijdsoep met bonen, chorizo en cavolo nero. Zo lekker heb je een soep met bonen nog nooit gegeten.
16 oktober 2024
pumpkin spice cake
 
Pumpkin spice cake

Uit Zoete Zooi. van Eefje Friedhoff komt het recept voor deze geurige pumpkin spice cake. Die wil je bakken. Geloof me!
14 oktober 2024
Noedels uit Comfort
 
Noedels met avocado en radijs

Uit Comfort van Ottolenghi komt dit (aangepaste) recept voor noedels met avocado en radijs. Super snel én gezond. Een toprecept!
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker