Winter BBQ van Jord Althuizen – review



Het gebeurt niet vaak dat ik een review schrijf zonder vooraf (uitgebreid) ook uit een boek te koken. Maar door tijdsdruk lukte het dit keer niet om de BBQ aan te steken en de tuin in te duiken. Maar jullie gaven aan wel heel graag voor de feestdagen over het boek te lezen.

Mijn eerste opmerking nadat ik het doorgebladerd? Hij flikt ’t gewoon wéér! Want dit is boek vier alweer in de reeks Smokey Goodness BBQ boeken. Maar wel weer echt een next level BBQ boek.

Winter BBQ van Smokey Goodness

Ieder boek dat Jord met zijn team maakt gaat het BBQ niveau een treetje, nou zeg maar gerust een ladder, aan niveau omhoog. Dat maakt dat dit boek echt voor de hardcore BBQ liefhebber is. Zit jij nog op het niveau pulled pork en chicken on a can – allebei heerlijk overigens – dan is dit boek wellicht iets te hoog gegrepen.

Hardcore BBQ

Of zoals Jord zelf in de intro van zijn boek zet “Dit boek is er voor jou.. omdat je nieuwe ingrediënten en gerechten wilt blijven verkennen” en dat ga je doen, want beer op de BBQ? Ik at het nog niet eerder. En ook de Finse BBQ stijl – Kuusamo cooking – is niet de meest voor de hand liggende manier van in Nederland barbecueën.

Ik vind het zó stoer dat Jord dat wel gewoon in een boek zet. Grenzen zijn er in dit geval, letterlijk en figuurlijk, om overschreden te worden. Hulde!

Jord_WinterBBQ.jpg

Stoer boek

De fotografie, is net als voorgaande boeken, geweldig en verzorgd door Remko Kraaijeveld. Sneeuwfoto’s, stoere BBQ foto’s, het staat er allemaal in. Het maakt het boek al en een feestje om te lezen en door te bladeren.

Prachtig, maar minder toegankelijk

Waarom dan niet gekookt uit het boek, wegens geen tijd? Omdat je die tijd tóch nodig hebt voor de meeste gerechten. Ze zien er prachtig uit, klinken geweldig maar je maakt ze niet even snel op een doordeweekse dag. Dit is een boek waar je voor gaat zitten en daarna op pad moet om de ingrediënten te kopen. Dat is ook waarom ik het boek niet zo toegankelijk vindt voor de doorsnee BBQ liefhebber (wetende overigens dat het boek daar ook niet voor is geschreven).

Weet je dat, voordat je het boek aanschaft, dan is er geen man/vrouw overboord trouwens, want nogmaals alles ziet er even lekker uit. Ik zou alleen willen dat Jord langskomt om het voor me klaar te maken 😉

Verkoopinformatie

Winter BBQ van Smokey Goodness kost €  24,99 en is uitgegeven door Kosmos Uitgevers. Uiteraard online te bestellen, maar ook in de boekhandel te koop. Voor deze review kreeg ik van de uitgever een recensie exemplaar toegestuurd.

Gepubliceerd op 18 november 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
5 november 2024
Susan Aretz
 
10 levenslessen na een schouderoperatie

Een jaar geleden alweer, mijn eerste schouderoperatie. Dat heeft me het een en ander doen beseffen. Dit zijn mijn 10 belangrijkste levenslessen.
21 oktober 2024
 
All day goodness van Denise Kortlever

All day goodness van Denise Kortlever staat bomvol recepten voor feel good gerechten, voor iedereen met een druk leven. Dat is muziek in je oren, toch?!
16 oktober 2024
 
Zoete Zooi. van Eefje Friedhoff

Alle zoetekauwen verzamelen. Er is eíndelijk een bakboek van Eefsfood. En die wil je. Ook als je geen zoetekauw bent trouwens!
14 oktober 2024
 
Comfort van Ottolenghi

Meer dan 100 recepten staan er in Comfort. Pasta, soep, salade, traybake. Het staat er allemaal in. Wat brengen de co-auteurs in dit boek? Heel veel!
25 augustus 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft.
7 juli 2024
 
Persoonlijke update

Normaliter schrijf ik pas in december mijn terugblik op het jaar. Echter, dit jaar is in alle opzichten een ander jaar dan anders..