Pistache ijs met ijsmachine



Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.

Dus vergeet die gekke viral Dubai reep, als je van pistache houdt is dit véél lekkerder.

Je hebt ook voor dit recept pistache pasta nodig. Die koop je o.a. bij Dille & Kamille. Of als je, zoals ik, wel eens naar Italië gaat, dat is echt het walhalla van de lekkerste pistache pasta.

Je hebt voor dit recept ook een ijsmachine nodig. Als je die componenten geregeld hebt, dan is het maar heel even werk om de basis van je ijs te maken.

Ik doe dit vaak in de ochtend, zet het dan in de koelkast en dan hebben we eind van de middag vers gedraaid ijs. Ik zet dat zelf wel altijd nog in de vriezer, minstens een paar uur, zodat je er mooie bollen van kunt scheppen.

Kom, we gaan gauw aan de slag, want ik heb trek in vers pistache ijs!

Recept pistache ijs

300 ml volle melk
200 ml slagroom
3 eidooiers
100 gram suiker
100 gram pistache pasta *
optioneel: 50 gram fijngehakte pistache nootjes

recept pistache ijs

Pistache ijs maken

Om pistache ijs te maken verwarm je de melk en slagroom en breng je dat zachtjes aan de kook. Mix de eidooiers en suiker tot ze lichtgeel zijn. Voeg de pistachepasta toe en mix mee tot die helemaal is opgenomen.

Voeg het warme melk/roommengsel toe en blijf mixen. Giet dat terug in de pan en breng rustig aan de kook. Laat op zacht vuur, terwijl je blijft roeren, 5 minuten pruttelen. Je kunt nu als het goed is op de achterkant van je lepel een streep trekken die zichtbaar blijft. Je mengsel is dan genoeg ingedikt.

Pistache ijs recept

Giet je basis voor pistache ijs nu in een bak, laat afkoelen en zet daarna minstens 6 uur (of een hele nacht in de koelkast).
Bereid je ijsmachine voor door die 5 minuten te koelen. Giet het mengsel erin en zet op de roomijs stand. Met 25-30 minuten later is je pistache ijs klaar. Doe je pistache ijs in een bak en vries nog een aantal uren, zodat je er mooie bollen van kunt scheppen.

Variatie
Nóg lekkerder pistache ijs? Rooster wat pistachenoten, hak die klein en meng die door het ijs voordat je het in de vriezer doet.

*TIP
Zoals met alles geldt ook dat de kwaliteit van je pistachepasta mede bepaalt hoe lekker je ijs wordt. Probeer dus de beste kwaliteit te kopen die je je kunt veroorloven

Gepubliceerd op 25 juni 2024


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.