Pasta met Hollandse garnalen & courgette



Als je de deur niet uit kunt, om wat voor een reden dan ook, dan kun je met dit makkelijke pastarecept vanaf nu gewoon thuis uit eten. Want zo makkelijk als het is om te maken, zo waanzinnig lekker is het resultaat.

Wil je je kinderen iets leren over al het lekkers dat er uit de Noordzee komt, pel dan samen de Hollandse garnalen met ze. En ja, tussendoor proeven mag natuurlijk. Maar niet de schilletjes weggooien hé, daar heb ik nog een ander lekker recept voor!

Spaghetti Hollandse garnalen en courgette_Smulpaapje.jpg

Pasta met Hollandse garnalen & courgette

voor 4 personen, als avondmaaltijd
400g spaghetti 
30g boter
2 courgettes, gewassen en in kleine blokjes (ongeveer 400g totaal)
2 tenen knoflook, geraspt of uit de knoflookpers
1 citroen, goed schoongeboend, rasp en sap
90g gepelde Hollandse garnalen (netto gewicht)
verse bieslook, naar smaak
zout & peper

Bereidingstijd: 15 minuten

Spaghetti met Hollandse garnalen & courgette

Zet een grote pan met gezouten water op en breng aan de kook. Kook hierin in ongeveer 8 minuten de spaghetti al dente. Als je de spaghetti afgiet vang dan een kopje van het kookwater op, dit heb je daarna nog nodig!

Pasta met courgette & citroen

In de tijd dat de pasta kookt smelt je de boter in een grote koekenpan, bak hierin op hoog vuur de courgette een minuut of twee aan. Voeg dan de knoflook toe, zet het vuur iets lager, en bak dit 2 minuten mee, terwijl je regelmatig alles omschept. Dan mag de rasp van de citroen erbij en sap naar smaak (minimaal 2 eetlepels). Voeg nu ook de Hollandse garnalen toe en warm alles even mee.

Snelle pasta met garnalen

De afgegoten spaghetti én een kopje van het kookvocht gaan bij het groente/garnalenmengsel. Schep alles goed door en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Proef of er eventueel nog wat extra citroensap bij moet. Schep de pasta in diepe borden en garneer als laatste met wat fijngesneden bieslook. Serveer meteen.

Tip voor ongepelde garnalen

Koop je Hollandse garnalen ook eens ongepeld. Het is super eenvoudig om ze te pellen en van de schilletjes die je overhoudt maak je deze heerlijke bouillon

Samenwerking Smulpaapje x Visbureau

Dit recept is onderdeel van een samenwerking met het Nederlands Visbureau. Ik maakte in 2019 ook recepten in de reeks ‘Vis van de Maand’ die vind je hier. En meer visrecepten vind je hier. Kijk ook op de site Visrecepten voor nóg meer lekkere recepten met vis.

Gepubliceerd op 26 maart 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!