Ontbijtvariatie week 3



Zondag – honing sinaasappelpancakes

Eigenlijk had ik deze gisteren willen maken, maar vrijdagavond aten we al pannenkoeken dus schoven de ontbijtpannenkoekjes een dag op. Onze kleuter mocht uitkiezen welke en dat werden deze. Het recept is voor veel, dus een deel aten we vandaag als ontbijt, de rest heb ik ingevroren voor een andere (drukkere) dag die we wel lekker willen beginnen. Het recept staat al op Smulpaapje en vind je hier

Maandag – cinnamon toast

Simpel, maar zó lekker. Weer zo’n lekker receptje uit All Day Breakfast (had ik al verteld hoe  ik van dat boek hou!) Ik had er speciaal ongesneden brood voor gekocht, zodat ik lekker dikke plakken kon snijden. Suiker/kaneelmengsel ’s avonds al gemaakt, dus ’s ochtends het brood alleen nog even broodrooster, koffie zetten en klaar.

Dinsdag – avocado & ei

Dat brood van gister was nog niet op, dus roosterde ik vandaag nog een dikke snee, halve avocado erop, beetje Maldonzout, zwarte peper en een eitje, klaar! Het blijft zo’n fijn begin van de dag, en ook onze kleuter weer blij.

Woensdag – brood uit de oven met bosbessen

Dit recept kwam ik op Pinterest tegen en moést ik maken! Het recept heb ik wel iets aangepast. Het was een uitkomst voor de restjes brood die ik nog over had. ’s Avonds in de koelkast gezet, ’s ochtends nog even in de oven. Mmmm!

Omdat ik op woensdag thuis werk had  ik tijd voor het ovendeel, ik kan me voorstellen dat de meesten het liever in het weekend maken. Het recept krijg je dan ook vandaag van me! (klik hier)

Donderdag – ontbijtwrap

Hier hik ik al een tijdje tegen aan, want het klinkt eigenlijk meer als iets dat je ’s avonds eet en tóch wilde ik het uitproberen. Er zijn vele soorten ontbijtwraps (of burrito’s) gevuld met bonen, spek, salsa, je kunt het zo gek niet bedenken. Ik hield het iets simpeler, maakte ‘m de avond te voren al klaar.

Op de ochtend zelf bleek wel de tortilla wat zachter geworden, en de avocado iets verkleurd maar de smaak eigenlijk heel lekker. En lichter dan brood met dezelfde ingrediënten. In de lunchtrommel van onze kleuter ging er ook eentje mee, die zeer enthousiast werd ontvangen “dit zou ik ook wel als ontbijt lusten”, en laat er nou net nog eentje over zijn.. Drie keer raden dus wat die op vrijdag at 😉 Het recept zal ik nog met jullie delen!

Vrijdag – granola & yoghurt

Ik deed het iets minder uitgebreid en inmiddels begint dit al een soort traditie te worden voor de vrijdagochtend. Na een hele week ontbijtjes voorbereiden eet ik vandaag weer lekker een bakje yoghurt met zelfgemaakte granola. En met wat variatie in fruit en noten verveelt het nog steeds niet!

Zaterdag – brioche broodjes

Bij Marks & Spencer lagen briochebroodjes, die er onwijs lekker uitzagen. In de trein naar huis proefde ik er al eentje en ja hoor, smullen! Dus vandaag lekker makkelijk. Briochebroodjes dus, met een lekkere lik hazelnootpasta. Hardgekookt eitje. Goeie kop koffie erbij. Niks meer aan doen! Fijn weekend allemaal

 

Gepubliceerd op 23 januari 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!