Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven
De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep met rode curry, kip en groenten.
Ik kan een héél lang verhaal houden waarom ik dol ben op Yvette van Boven (al járen). Ik kan ook een héle review schrijven over haar nieuwe boek Easy. Dat je er, per seizoen, de makkelijkste recepten in vindt. Dat ze allemaal ook echt easy zijn. Simpel zou een betere titel van het boek zijn geweest, maar die is al vergeven aan Ottolenghi.
Bij ieder recept dacht ik, JA dit wil ik! En JA, die kan ik. En JA, dit heb ik in huis en ga ik maken. En zo geschiedde. Want dat is het fijne van dit boek. Heel veel van de ingrediënten heb je vaak in huis. En als je een beetje kunt freewheelen, dan kun je prima zelf aanpassingen maken om gerechten te maken met wat je in huis hebt of wel lekker vindt.
Verrukkelijke noodlesoep
Ik deed dat met de rode currysoep, waarvan je hieronder mijn versie van het recept vindt. Het enige dat ik niet in huis had – terwijl ik dat eigenlijk altijd heb – was rode currypasta. Ik kan je vertellen dat ik die nu gewoon weer standaard in de kast zet, naast de kokosmelk. Want dan kun je in minder dan een kwartier deze verrukkelijke noodlesoep maken.
Yvette gebruikt in haar recept verschillende groenten en mihoen. Ik had een zak Japanse wokgroente met paksoi en Udon Noodles in huis. Dat werkt ook echt prima. Zo zie je, met een goed basisrecept kun je daarna echt alle kanten op. Dus twee adviezen aan jou:
- 1. Koop Easy van Yvette van Boven – want echt, dat is een oprechte aanbeveling, daar ga ik je dolgelukkig van worden als je wel houdt van lekker eten maar (zoals ik) ook van maakbare recepten
- 2. En twee, maak deze noodlesoep. Of je dat nu in mijn variant doet, of in die van Yvette. Je gaat genieten van een kop geurige en heerlijk vullende soep met currypasta, kip én groenten.
Ingrediënten voor rode curry noodlesoep
1 à 2 el rode currypasta (hou je van een intensere smaak, ga voor 2 eetlepels)
1 el zonnebloemolie
1 liter kippenbouillon
400 ml kokosmelk
3 Kaffir lime limoenblaadjes (toko)
2 scharrel kippendijen, in blokjes
1 zak Japanse luxe wokgroente (AH)
2x kant & klare Udon Noodles
2-3 tl vissaus (proef na 2 theelepels)
sap van halve limoen
1 tl sojasaus (Tomasu)
optioneel: verse koriander – sriracha saus
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven
Verhit voor de noodlesoep in een grote soeppan de olie en bak hierin de currypasta een minuutje mee. Giet er de kippenbouillon en kokosmelk bij en voeg de limoenblaadjes toe. Breng aan de kook.
Voeg dan de kippenblokjes en wokgroente toe en laat die 5 minuten zachtjes meegaren. Breng de soep nu op smaak met vissaus, sojasaus en limoensap. Proef tussentijds goed of je de smaken in balans vindt. Ik deed er ook nog een beetje sriracha in voor wat extra spice.
Tot slot de noodles erbij en alles nog even goed warm laten worden. Serveer als je er van houdt met koriander of anders nog een extra partje limoen. Enjoy!
Easy van Yvette van Boven
Het boek Easy van Yvette van Boven is een verzameling van haar beste en lekkerste recepten uit Libelle, die de afgelopen 12 jaar zijn verschenen. Dit boek is er ter gelegenheid van de 90e verjaardag van het tijdschrift Libelle. Het boek Easy kost € 29,99 en is in de boekhandel en via de online winkel te koop.
Gepubliceerd op 24 mei 2024